378. Amrut Port Pipe Snice

Åter en whisky från indiska Amrut . Denna gång är det en buteljering för den svenska marknaden och (naturligtvis) är det Dennis Steckel som valt fatet. Att den kallas Snice är just en hyllning till Dennis som myntat detta ord vilket är en förkortad variant av ”Supernice”. En Snice whisky är alltså väldigt bra och det skulle jag vilja påstå att denna är också.

Doften börjar med att uppvisa märka bär och (katrin)plommon. En liten söt ton poppar upp och jag kan idag även känna en liten touch av ek. Lite övermogna mörka körsbär, eller kanske är det bigarråer, dyker upp som ”gubben i lådan” och sedan kommer den mer förväntade doften torkad frukt.

Smaken bärs fram av alkoholen, vilken ligger på hela 60%. Här kommer de mörka torkade frukterna (plommon, bigarråer och björnbär) och lite mörk choklad fram. En mycket svag ton av (söt)lakrits och kanske lite tobak lurpassar i bakgrunden.

Då jag oftast varit svag för just Port- och Port Pipe-lagrade whisky är det i te konstigt att jag gillar denna. Gillar kanske t.o.m. är ett för vagt uttryck. Den gör verkligen namnet rättvisa och är verkligen just Snice. Ett fantastisk val av dig min vän Dennis Steckel. Cheers and enjoy your dram over and over again.

Ni finner Amrut Snice Port Pipe 2013 här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.