377. Glendronach 12 y.o The Star Wars series. Yoda.

En serie gjord för den danska marknaden som kommit att blir the Star Wars series… detta är en 12årig Glendronach i grön tub som blivit kallad Yoda i folkmun. I dagsläget går.dem att beställas från whisky.dk för DKK 2999. https://www.whisky.dk/shop/glendronach-master-yoda-4514p.html

Doften bjuder på lättare toner av sötma och kola samt karamell. Den påminner mig om kolabönor. Här finns verkligen toner av sherryfaten, vilka är olorosofat…En del sötma tränger igenom (hos mig i vänstra näsborren). Doften är över lag ganska lätt tycker jag. Visst finns här annat men sötman och kolan är dominerande.

Smaken är oerhört lätt också med indikering av kola och karamell. Här finns en ganska svag ekton som snabbt försvinner och liksom går i symbios med kolan. Av alkoholen på 46% märks inte mycket. Den är verkligen lätt och god och jag tror att nästan vem som helst som säger sig inte gilla whisky hade tagit denna till sig. Är den värd närmare 4000 kr då? Absolut inte, men många samlare ser sig säkert gärna ha alla fyra i serien Star Wars (9 y.o Darth Vader, 10 y.o Skywalker, 12 y.o Yoda och 25 y.o Mace Windu). Jag har tre av dessa (saknar Darth Vader) men kommer att öppna de tre jag har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.