381. Spirit of Hven – Seven Angels, St Uriel

Så var det denna tid på året då Spirit of Hven släpper nytt. Förra året påbörjades en ny serie efter Seven Stars, som blev kallad Seven Angels. Den första blev St Raphael, vilket var en hyllning till de som jobbar inom sjukvården då Covid-19 pågick som värst.

I morgon, fredag 4/3, släpper man den andra i serien. Denna heter StUriel, vilket är en av ärkeänglarna i den kristna tron. Etymologiskt betyder även Uriel, Gud är mitt ljus.

Whiskyn som består av 70 % orökig Malt, 25%rökmalt och 5% chokladmalt har legat på en blandning av åtta olika fat, varav sex är hårt rostade och hårt kolade fat av typen Virgin Querqus Muehlenbergii (Chinkapin ek), ett hårt rostat och kolat fat av Querqus Macrocarpa (Burr ek) samt ett Querqus Petraea som innehållit röd cabernet sauvignon. Den är buteljerad vid 48,6%.

Doften är söt och härlig. Mestadels lite smörkola (Werthers) och lite vanilj-/kolafudge. Här finns lite lingontoner och den så klassiska violtouchen jag funnit i de flesta av Hvens whisky. Kanske kan det bero på deras new make.

Smaken är även den ganska söt och smakerna lyfts fram av en ganska frän alkoholton. Jag hade aldrig gissat på under 50% här. Här finns lite estrar och tanniner men inte för mycket. Balansen är bra i denna. Sedan kommer lite mentol, viol och en lite större del av lakrits… Tyvärr dör eftersmaken ut ganska snabbt vilket är tråkigt.

Sammantaget är dock detta en whisky jag gillar. Personligen har jag tyckt att Seven Angels hittills är bättre än Seven Stars, men det återstår ju en del…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.