340. Braes of Glenlivet

Ytterligare ett sample från Mr Amrut himself, Dennis Steckel. Efter senaste samplet så har Dennis och jag pratats vid lite och han höll denna något bättre än förra, så det ska bli riktigt intressant att prova. Destillerad 1994 och buteljerad 2018, gör att denna benämns som 23 år.

Doften, efter 35 minuter i glaset, är både lätt av frukt men även alkoholhalten på 53,8% sticker till i näsan emellanåt. Frukten jag känner är framförallt gröna äpplen och gula söta päron. En svag ton av vanilj, lite citrus och blött papper letar sig också fram. Efter ett par snurrar på glaset tycker jag mig finna även lite vindruvsstjälk.

När det kommer till smaken är den en ren njutning. Väldigt len och oljig. Här samsas vaniljen med päronen och en len sötma sprider sig i gom och svalg. En lättare ekighet sprider sig och en ton av omogen mango kittlar mina smaklökar. En fantastisk kombo det här. Detta var en av de bättre jag provat. En liten ton av vindruvor, kan även vara detta som ger sötman finner jag med. Wow, säger jag bara.

Dessutom ett jättetack till Dennis för samplet. I owe you something really nice pal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.