326. Amrut Single Cask #2699 PX Jimenez

Detta är en single cask från ett av mina favoritdestillerier, nämligen indiska Amrut. En whisky som lades på fat i juni 2009 och fylldes på flaska i augusti 2013 och då exklusivt för Europa. Hela 42% försvann till änglarna, genom änglarnas andel, under dessa fyra år. 311 flaskor buteljerades och detta är flaska 203, vilken kom i min ägo genom en god vän.

Doften är en balanserad doft med ganska dova sherrynoter. Lite honungssötma, lite kola/karamell och en svag guldnougatdoft. En svag blommig doft med lite mjölkchoklad och en ton av alkohol visar sig likt en svag sommarbris.

Smaken skulle jag likna vid en välkomponerad symfoni. Toner av lite russin, karamell, alkohol, mörka körsbär, nougat samsas i gommen och dansar runt i en vals som bara kan beskrivas som en världsmästarvals.

Eftersmaken är len och söt.

Det finns inte mycket av tunga sherrytoner i denna och då det annars är något jag gillar så anser jag att det i denna inte skulle vara mer av dem varan. Av alkoholen på hela 62,8% tycker jag inte heller man märker av mer än att den är en smakförstärkare. Grymt bra whisky detta.

Tack till min fantastiska vän som gett mig denna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.