Stronachie 10 y.o.

Ett nedlagt destilleri där man på A. D. Rattray tydligen försökt efterlikna det innehåll man fann i en gammal flaska. Valet föll på Benrinnes Destilleri där denna således är destillerad. Buteljerad av oberoende buteljeraren A. D. Rattray och när jag såg info om den här på sociala medier hade jag precis provat en Stronachie 12 vilken jag gillade och då en Old Pulteney från Rattray var kanon bestämde jag mig för att beställa denna.

Doften, som är lätt och frisk, inleder med en sötma jag annars finner i sherrylagrad whisky. Denna är med andra ord bourbonlagrad. Sötman är verkligen honungssöt. En liten jordig ton finns med i bakgrunden. En liten smörig ton likt smörstjärnor finns med.

Smaken är även den söt med en liten jordig ton. Lite kryddig men ack vilken besvikelse efter doften. Tyvärr satte doften väldiga förhoppningar på smaken och jag tycker inte riktigt smaken lever upp till den föregående doften.

Sammantaget en len och frisk whisky men jag föredrar lite mer oumph i både doft och (men framförallt i) smak. Är den värd sina 499 kronor? Idag är jag tveksam men en annan dag kanske jag tycker det utan att tveka. Dock är den något bättre idag än när jag ryckte folien på flaskan för ett tag sedan så den kanske växer med tiden och luftning. Hoppas det i alla fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.