Kilkerran 12 y.o.

Då var det dags att skriva något om denna whisky vilken jag beställde från systembolaget (här) efter att ha läst en fantastisk recension på nätet. Jag är dock inte lika lyrisk över denna. ABV på denna Kilkerran ligger på 46%.

Det är tydligen den första från Glengyle destilleri och jag var betydligt mer imponerad över en av deras så kallade Work in progress (läs recension här). Just den här whiskyn är tydligen en blandning där majoriteten, 70% kommer från bourbonfat och resterande 30% från sherryfat.

Doften bjuder på en lätt söt rökighet och viss jordighet. Lite äpplen och vissa örter tycker jag mig känna.

När det kommer till smaken blir det nästan en dans i munnen av smaker. Där finns fruktighet av alla diverse frukter, sötma och en liten rökighet som lurpassar i bakgrunden. Plötsligt dyker en pepprighet upp men försvinner nästan lika snabbt. Allt detta blandas och ges utav, likt en fingerfärdig trollkarl eller croupier med sin kortlek, men inget som sätter sig utan jag tycker det blir ett virr-varr. Just när man tror att det lagt sig dyker en ananas-smak fram och säger ”tjenare” och dröjer sig kvar ihop med den där rökigheten som visade sig i början, men försvann, men nu är tillbaka.

Eftersmaken bjuder på en syrlig sötma och en touch av rökighet.

Det är fjärde gången jag dricker den här och detta är definitivt den bästa erfarenheten jag har av denna men den är dock inte så bra som jag hoppats på, i alla fall inte efter att ha läst andras recensioner. Jag vill påpeka att smaken är som baken och att den här inte tilltalade mig, i alla fall inte i den fas jag befinner mig nu. Måhända att den tilltalar mig mer någon annan gång.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.