En öl- & whiskymässa i Göteborg

Igår och idag är det dags för den fjärde ”En öl- & whiskymässa” på Svenska Mässan i Göteborg och naturligtvis var jag på plats i år igen.
Denna gång var jag på plats med min fru.
Redan klockan 12:24 lämnade vi Varberg och redan på tågperrongen kunde man ana vad som komma skulle.
Vid avgång mötte vi Patrik, Roland och Bennie som driver TasteNote.se och bytte några ord med dem.
Resan upp gick bra och väl i Göteborg tog vi oss en promenad i vårvädret från centralstationen till Svenska Mässan.
In på mässan vid 13:40 och då var det ganska lugnt där inne. Vi (frun och jag) tog oss in mot utställarna och hittade ganska snabbt fram till Box Whisky där jag, efter ett kort samtal med Hasse Nilsson, provade en från deras nysläppta Second step #1 vilken jag gillade. En härligt rökig whisky som jag definitivt ska försöka få tag i. Frun provade en Sherry Cask vilken hon gillade. Något år till på fat blir även den riktigt bra.

Därefter vidare till Old Pulteney där jag fick en pratstund med Frida Birkehede som förra året vann Allt Om Whiskys resestipendium och även driver bloggen Änglarnas andel.

image

Här fick jag möjlighet att prova det fat som Frida och David Tjeder valde ut förra året och den var riktigt bra. Det sade bara booom i gommen och min fru skrattade gott när jag sade ”Wow”…

Därefter bar det av till Krusoviçe och en kall öl och bara lite slappande i fåtöljerna vid deras monter.

Sedan vidare till Smögens monter där jag växlade några ord med Tone Skavhaug som driver bloggen The Ladies’ share  och som jag träffade vid en provning med tidigare nämnda TasteNote.
Här tog jag mig en Smögen French Quarter och min fru en Smögen 1:3.

Vi hade bokat in två provningar vilka var Ölets utveckling samt Whiskyprovning med SMWS. Den första var ostrukturerad och tyvärr inte alls så bra som vi hoppats på. Den senare, vilken jag gick själv på, var desto bättre. Patrik Axelsson från SMWS var riktigt bra och jag måste säga att han sålde in SMWS på ett mycket bra sätt. Här provades det fem riktig bra drycker. Fyra whiskies och en bourbon.

image

image

Jag fick även snabbt säga hej till Anki Ulvmåne (Mrs Wolfmoon) innan jag gick in. Jag rekommenderar verkligen hennes ”Lill-lördag by Mrs Wolfmoon”. Sök på Facebook så hittar ni.

Lite mat och sedan ett besök till montern med Highland Park där jag provade en ICE. En bra whisky som jag gillade men om jag lägger 1999 på en flaska när den kommer på systembolaget får jag fundera på.

image

Nu hade det kommit mer folk så vi tog en funderare på om vi skulle vara kvar eller gå men då min fru gick in i väggen 2013 och har svårt för större folksamlingar beslutade vi oss för att åka hem.

En bra mässa och jag kommer tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.