Blindprov 160420.

Ett blindprov skickat till mig av en bloggarkollega och nyfunnen vän i och med mitt whiskyintresse. Det är den eminenta whiskybloggare som är känd som Whiskynörden som skickat den här till mig.

image

Efter att ha hällt upp den här i glaset och låtit den luftas lite snurrade jag glaset och ser att den inte är oljig. Nästan inte över huvud taget till en början men sedan så kommer det några stänk…
Mina tankar går då till att det skulle kunna vara en trippeldestillerad whisky och det första som poppar upp är en irländsk.
Doften upptäcker jag direkt blir svår att sätta. Jag doftar och doftar. Hittar maltdoft, lite blommig doft, lite sötma, torkad frukt och något som liknar nötter. En ganska behaglig doft ändå med en del dofter men inget som jag tycker sticker ut. Det kan ju också vara ”one of those days” när det är svårt att hitta/sätta dofterna. Oavsett gillade jag den. 22/25 poäng.

Smaken gillar jag direkt. Det är en balanserad smak med inslag av en fruktkompott med jordiga och kryddiga inslag. Dessa inslag tar hela gomman/munnen i beslag. 23/25 poäng.

Eftersmaken är ganska lång och torr med kryddighet men även kakao och lite bränt (kaffe?). Kryddigheten med touch av kanel är det som liksom torkar ut munnen. 22/25 poäng.

Balansen är bra. Snudd på riktigt bra tycker jag och ger den 23/25 poäng.
Totalt 90 poäng skulle jag alltså ge den här.

Vad var det i glaset då? Ja, det undrar jag med men har blivit lovad facit i morgon så så snart jag fått veta lägger jag upp det här nedan.

Blindprov är, precis som många andra säger ett bra sätt att prova whisky då alla eventuella fördomar och förväntningar kan läggas åt sidan eftersom man bara har sina sinnen att gå på.
Stort tack till Johan a.k.a Whiskynörden för den här.

En tanke på “Blindprov 160420.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.