Highland Park Ingvar

Detta är en whisky som jag budade på när jag såg att det låg två samples ute till försäljning. Dels för att min bror gillar Highland park men även för att det är en whisky som är speciellt framtagen för taxfree-marknaden och då Taiwan, vilket gör att jag med största sannolikhet inte fått möjlighet att prova den annars.

HP Ingvar bottle & pack LR

Doften bjöd på en något alkoholstark doft, vilket inte är så konstigt då detta är en Cask Strength på 60,5%, men även en syrlighet med övermogen mango och en del citrus. Jag skulle benämna det som rivet citronskal.  22/25 poäng.

När jag smakade på den så var det en rejäl stuns av alkohol som nästan bedövade tungan och gommen. När ”bedövningen” lagt sig så kom så smaker av syrlighet (citron), vanilj och en rökighet som liksom tog över efter att alkoholen försvunnit. 23/25 poäng.

I eftersmaken så var det röken och en vaniljtouch som var de klart dominerande smakerna. Faktiskt de enda jag kände. Eftersmaken var lång och helt fantastisk. 23/25 poäng.

Helhetsintrycket av den här blir att det är en bra whisky. Jag skulle definitivt vilja ha möjlighet att köpa en sådan här flaska så är det någon av er som läser detta och har vägarna förbi Taiwan får ni gärna se om ni kan få tag i en flaska. 22/25 poäng.

Totalpoängen blir 90 vilket gör att gårdagen, 160416, med tre provade whiskysorter var en riktigt bra kväll. Den här fick lägst poäng av de tre och de andra sorterna recenseras här och här.

2 tankar om “Highland Park Ingvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.