MACK by Mackmyra

Den här whiskyn släpptes på systembolaget 151001 och då beställde jag en på mitt lokala systembolag. Den levererades i onsdags och igår, fredags, hämtade jag den. Den kostar endast 299:- och då de andra Mackmyra-whisky jag köpt och provat kostat det dubbla var det extra intressant att få hem en sådan här.

image

Utseende: Ganska mörk i färgen. Bärnsten och lite mörkare rödgul. Medeloljig när den snurrades i glaset.

Doft: Jag provade först att dofta i flaskan och då var päron och lite gräs det som tog överhanden. Efter att ha hällt upp det i mitt Glencairn-glas och låtit den vila lite var det åter päron som kändes men även en sötma i form av smörkola och lite vanilj. Efter obligatoriska snurren kom den av Mackmyra så patenterade lätt stickiga alkoholdoften fram.

Smak: En mild rund ton av päron sköljer över munnen och hela gommen. Där finns också smörkola och lite smör(?). Sötman är påtaglig.
Eftersmaken är relativt kort och smörig enligt mig.

Poängen den skulle generera hos mig skulle bli någonstans mellan 80-81. Jag lutar mer åt det första så det blir 80. Hade jag kunnat ge halva hade jag garanterat gett den 80,5 och detta hade avrundats till 81 men jag tycker inte riktigt den hamnar där ändå. Detta till trots är det en mycket prisvärd whisky enligt mig som jag varmt kan rekommendera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.